تغذیه

عدم تحمل لاکتوز

عدم تحمل لاکتوز به این معنی است که روده کوچک توانایی کمتری در جذب قند شیر دارد که به اصطلاح لاکتوز نامیده می شود. می تواند باعث درد معده، اسهال و نفخ شود. عدم تحمل لاکتوز بی ضرر است و اگر از خوردن غذاها و نوشیدنی های حاوی قند شیر خودداری کنید، از شر مشکلات خلاص خواهید شد. مجله خبری ضدایکس

اشکال مختلف عدم تحمل لاکتوز

سه شکل عدم تحمل لاکتوز وجود دارد:

عدم تحمل لاکتوز اولیه

این شایع ترین شکل عدم تحمل لاکتوز است. پس از آن معمولاً در نوجوانی دچار عدم تحمل لاکتوز می شوید. در عدم تحمل لاکتوز اولیه، شما به عنوان یک نوزاد تازه متولد شده توانایی تجزیه و جذب قند شیر را دارید، اما به مرور زمان کاهش می یابد. زیرا آنزیم لاکتاز مورد نیاز برای تجزیه قند شیر در روده کوچک کاهش می یابد و در نهایت کافی نیست.

عدم تحمل لاکتوز موقت

اگر پوشش روده کوچک در اثر هر بیماری روده ای آسیب دیده باشد، ممکن است به عدم تحمل لاکتوز موقت مبتلا شوید. در صورت آسیب دیدن مخاط، توانایی تشکیل لاکتاز مختل می شود.

عدم تحمل لاکتوز مادرزادی

عدم تحمل لاکتوز مادرزادی بسیار نادر است و به این معنی است که بدن نمی تواند لاکتاز تولید کند. بر خلاف عدم تحمل لاکتوز اولیه و گذرا، عدم تحمل لاکتوز مادرزادی یک بیماری است. این به صورت ژنتیکی منتقل می شود و از قبل پس از تولد مشاهده می شود. نوزاد به محض شروع به خوردن شیر مادر یا جایگزین شیر مادر دچار اسهال آبکی می شود. در صورتی که کودک فقط جایگزین شیر مادر بدون لاکتوز دریافت کند، از مشکلات جلوگیری می کند. افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز مادرزادی معمولاً باید در طول زندگی خود غذای با کمترین قند شیر مصرف کنند.

علائم

در اینجا برخی از علائم رایج عدم تحمل لاکتوز وجود دارد:

  • گاز در معده
  • اسهال
  • گریه کردن
  • شکم پف کرده
خواندن  تشنگی و نیاز کودکان به مایعات

این مشکلات می تواند بلافاصله یا تا چند ساعت پس از خوردن یا نوشیدن چیزی که حاوی قند شیر است ایجاد شود. مدت زمانی که طول می کشد تا علائم از بین بروند از فردی به فرد دیگر متفاوت است. همچنین بستگی به میزان مصرف شما در رابطه با توانایی شما در تجزیه قند شیر دارد و اینکه آیا به خوردن غذاهای حاوی آن ادامه می دهید یا خیر.

آلرژی به پروتئین شیر گاو می تواند مشکلات شدیدتری ایجاد کند

هم کودکان و هم بزرگسالان ممکن است به پروتئین شیر گاو که در تمام محصولات لبنی وجود دارد حساسیت داشته باشند . علائم ممکن است مشابه علائم عدم تحمل لاکتوز باشد. اما گاهی اوقات حساسیت به پروتئین شیر گاو نیز می تواند مشکلات شدیدتری را به خصوص در کودکان ایجاد کند. اینها می تواند برای مثال، استفراغ، اگزما و مشکل در تنفس باشد. آلرژی بیشتر در کودکان زیر یک سال دیده می شود. آلرژی معمولاً قبل از شروع مدرسه از بین می رود.

تحقیق و تفحص

پزشک بررسی می کند تا بفهمد چه چیزی می توانید بخورید و از چه چیزهایی باید اجتناب کنید.

حذف تمام محصولات لبنی

معمولاً می توانید با حذف کامل محصولات لبنی به مدت چهار هفته شروع کنید. ممکن است لازم باشد از یک متخصص تغذیه مشاوره بگیرید تا دقیقا بدانید چه چیزی را حذف کنید. اگر با شروع مجدد مصرف لبنیات، علائم عود کند، یا به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستید یا به پروتئین گاوی حساسیت دارید.

حذف لبنیات با قند زیاد

آزمایش بعدی این است که فقط لبنیات حاوی مقدار کمی قند شیر اما مقادیر منظم پروتئین شیر مصرف شود. از جمله این محصولات می توان به پنیر سفت و ماست اشاره کرد. اگر بعد از یک ماه با آن رژیم دیگر مشکلی نداشته باشید، به احتمال زیاد دچار عدم تحمل لاکتوز خواهید شد.

خواندن  غذا و آشپزی برای بیماری سلیاک

آزمایش ژنتیک

آزمایش ژنتیک با گذاشتن  نمونه خون در مرکز بهداشت انجام می شود. آزمایش ژنتیکی می‌تواند نشان دهد که آیا استعداد ژنتیکی دارید یا خیر، به این معنی که با گذشت زمان بخشی از محتوای لاکتاز خود را از دست می‌دهید و در نتیجه توانایی ضعیف‌تری برای تجزیه قند شیر خواهید داشت.

این آزمایش آزمایشی برای عدم تحمل لاکتوز نیست، اما ممکن است رد کند که شما دچار عدم تحمل لاکتوز اولیه هستید یا ممکن است داشته باشید. نتایج در مورد توانایی بدن در تجزیه قند شیر در حال حاضر یا در آینده چیزی نمی گوید. با این حال، اگر نتیجه با نتایج سایر آزمایش‌ها، علائم و تغییرات رژیم غذایی سنجیده شود، تشخیص صحیح را برای شما آسان‌تر می‌کند.

بار لاکتوز

در صورتی که حذف لبنیات جواب قطعی نداده باشد می توان به اصطلاح بار لاکتوز ایجاد کرد. در صورت عدم تحمل لاکتوز حداقل ده ساعت قبل از نمونه گیری از خوردن و آشامیدن غیر از آب خودداری کنید.

این آزمایش در یک مرکز بهداشتی یا بیمارستانی انجام می شود و به این معنی است که شما محلولی می نوشید که حاوی قند شیر است. مشکلاتی مانند درد معده و گاز معده معمولاً بلافاصله یا در عرض چند ساعت در صورت عدم تحمل لاکتوز رخ می دهد.

تشخیص درست ممکن است زمان ببرد

گاهی اوقات تشخیص درست مشکلات معده ممکن است زمان زیادی طول بکشد. بنابراین، مهم است که صبور باشید و اجازه دهید بررسی زمان ببرد. علائم عدم تحمل لاکتوز رایج است و به راحتی با علائم سایر بیماری ها یا بیماری ها اشتباه گرفته می شود. تمام آزمایش‌هایی که برای تعیین اینکه آیا شما دچار عدم تحمل لاکتوز هستید یا خیر، گاهی اوقات می‌توانند نتایج نامشخصی را ارائه دهند. بنابراین ممکن است تفسیر نتایج دشوار باشد و پس از آن ممکن است تحقیقات بیشتری مورد نیاز باشد.

رفتار

درمان مورد نیاز بستگی به نوع عدم تحمل لاکتوز دارد.

خواندن  خوب است در مورد تغذیه بدانید

عدم تحمل لاکتوز اولیه

در عدم تحمل لاکتوز اولیه، شما معمولا غذاهای حاوی مقادیر کمی قند شیر را تحمل می کنید. بنابراین کافی است از غذاهایی که حاوی قند زیادی شیر هستند خودداری کنید. سپس مشکلات معمولا ناپدید می شوند.

عدم تحمل لاکتوز موقت

شما باید برای بیماری که به پوشش داخلی روده کوچک آسیب رسانده است، درمان شوید. هنگامی که بیماری درمان شد و آسیب روده بهبود یافت، می توانید دوباره قند شیر را تحمل کنید.

عدم تحمل لاکتوز مادرزادی

عدم تحمل لاکتوز مادرزادی در هنگام تولد نوزاد تشخیص داده می شود و توسط متخصص اطفال و متخصص اطفال درمان می شود. کودک ابتدا باید یک جایگزین مخصوص شیر مادر دریافت کند که فاقد قند شیر باشد. پس از آن و تا پایان عمر، او معمولاً فقط باید غذاهایی بخورد که تا حد امکان حاوی قند شیر کمتری باشد.

قند شیر به روده بزرگ می رسد و باعث ناراحتی می شود

وقتی لاکتات خیلی کمی در روده کوچک دارید، قند شیر به جای آن به روده بزرگ می رسد، جایی که در نهایت تا حدی توسط باکتری ها تجزیه می شود. قند شیر آب را با خود حمل می کند که باعث اسهال می شود. هنگامی که قند شیر به روده بزرگ می رسد، گازهایی تشکیل می شود که می تواند دردسرساز باشد و گاهی اوقات به دلیل کشیده شدن روده آسیب رسان باشد. هر چه قند شیر بیشتر توسط باکتری های روده تجزیه شود، مشکل کمتری خواهید داشت.

به طور فزاینده ای محصولات بدون قند شیر رایج است

محصولات بدون لاکتوز زیادی وجود دارد. بدون لاکتوز به این معنی است که مقداری از قند شیر با فیلتر کردن شیر حذف شده است. سپس آنزیم لاکتاز اضافه می شود که قند شیر باقی مانده را تجزیه می کند. همچنین محصولات جایگزینی از جو و سویا وجود دارد که به طور طبیعی فاقد قند شیر هستند. این محصولات برای خرید در اکثر فروشگاه های مواد غذایی موجود است.

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
34 ⁄ 17 =


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا