آشپزی

فسنجان خوراک اصیل ایرانی

آموزش طرز تهیه خورشت فسنجان

خورشت فسنجان یا فسنجون یک غذای اصیل ایرانی است که از قدیمی ترین غذاهای ایرانی محسوب میشود و در دوران ساسانیان به مناسبت شروع بهار در ماه اسفند و مراسم نوروز پخته میشده است،در روایت ها آمده است نام فسنجان،دگرگون شده ی واژه اسفندگان است.در قدیم این غذا را به عنوان خوراک شاهانه می شناختند و امروزه هم به عنوان غذایی مفصل در محافل ایرانیان از آن استفاده میشود.اصالت این غذا برای منطقه گیلان و مازندران می باشد.
ایرانیان از ۲۵۰۰سال پیش تا کنون خورشت فسنجان را می پختند و از آنجایی که این غذا بسیار لذیذ میباشد تا به امروز قدیمی ،منسوخ و تکراری نشده است.خورشت فسنجان به سه مزه متفاوت سرو میشود:ترش،شیرین و ملس که انتخاب این طعمها کاملا سلیقه ای است، پس در ادامه مجله اینترنتی ضدایکس همراه ما باشید

اسرار یک خورشت فسنجان لذیذ و اصیل

هر چه گردو بیشتر چرخ شود،فسنجان خوشمزه تر میشود.
فسنجان خوب رویش روغن می اندازدکه این روغن مربوط به جنس و مرغوبیت گردو میشود.
کدبانوهای حرفه ای،تکه ای آهن را روی شعله میگذارند تا حسابی سرخ و گداخته شود سپس این قطعه اهن را که معمولا نعل اسب است،درون دیگ خورشت فسنجان می اندازند.این کار معمولا در استان گیلان مرسوم است.

مواد اولیه خورشت فسنجان برای ۴الی ۵نفر

گردو ۵۰۰گرم (با غذاساز یا چرخ گوشت)
پیاز ۱عدد بزرگ نصف برای خورشت،نصف برای گوشت.
آب ۶لیوان
نمک ۱تا۲قاشق چای خوری
رب انار(ترش،ملس،شیرین)مطابق با ذائقه خودتان ۲ لیوان
گوشت چرخکرده۴۰۰گرم
ادویه گوشت:زعفران دم کرده ۲قاشق غذاخوری غلیظ،زردچوبه ۱قاشق چای خوری ،نمک۱قاشق چای خوری ،فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری.
زمان پخت:پخت گردو با رب انار:۲ساعت
پخت بعد از اضافه کردن گوشت قلقلی:۲۰دقیقه.

خواندن  ادویه رستورانی و عمده از کجا تهیه کنم؟

طرز تهیه و پخت فسنجان خوشمزه و لذیذ

گردو را به کمک چرخ گوشت(غذاساز) دوبار چرخ میکنیم و نصف پیاز را هم چرخ میکنیم و به گردو اضافه میکنیم و پخت گردو را با ۶لیوان آب و دمای متوسط ادامه میدهیم.
بعد از جوشیدن،نمک و دو لیوان رب انار را اضافه میکنیم و آن را رها میکنیم تا ۲ساعت بعد تا کاملا گردو بپزد.
برای تهیه گوشت قلقلی نصف دیگر پیاز را رنده میکنیم و آب آن را میگیریم و گوشت،زعفران و ادویه ها را اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم و بعد به کمک یک کاسه آب گوشتها را به صورت قلقلی در می آوریم و در یک تابه با روغن داغ سرخ میکنیم و بعد از سرخ شدن کامل از روغن خارج میکنیم.

بعد از ۲ساعت گوشتهای قلقلی را به مخلوط گردو و رب انار اضافه میکنیم و دوباره به مدت ۲۰دقیقه زمان میدهیم تا به پخت نهایی برسد.

مکمل فسنجان بر سر سفره

این سوال برای خیلی ها پیش می آید که کنار فسنجان چه چیزی را می توانند بر سفره بیاورند , این موضوع کاملا سلیقه ای است اما برخی به علت گرم بودم فسنجان در کنارش ماست که خنکی به حساب می آید استفاده میکنند,اما اگر بخواهیم چندین مورد را در ااین مقاله نام ببریم میتوانیم به سراغ سیرترشی , ماست , زیتون و سالاد کاهو و سبزی خوردن برویم…..

نوش جان

مشاهده بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
21 ⁄ 3 =


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا